Pronađite pravi slušni aparat za sebe


Pretražite „wireless“ i digitalne modele slušnih aparata i pronađite onaj koji vam najviše odgovara.

Određivanje slušnog aparata


Najbolje za Vas je da prihvatite saznanje o oštećenju sluha, zauzmete pozitivan stav i potražite rešenje što pre. Određivanje slušnog aparata je postupak koji se odvija u nekoliko koraka, i zahteva određeno vreme i saradnju pacijenta sa stručnjcima. Osim toga, važno je i uključivanje članova porodice prilikom donošenja odluke o izboru slušnog aparata.


depresija prilikom ostecenja sluha

Saradnjom i aktivnom komunikacijom između pacijenta, stručnjaka i porodice postiže se efikasni izbor slušnog aparata i najbolji rezultat u poboljšanju kvaliteta života osoba oštećenog sluha.

Oštećenje sluha se utvrđuje posebnim testom – audiometrija.

Audiometrija je metoda merenja sluha kojom se procenjuje stepen i tip oštećenja sluha. Koristi čiste tonove, odnosno zvučne impulse na različitim frekvencijama u opsegu od 250 do 8000Hz. Ovo testiranje čistim tonovima pokazuje osetljivost na zvuk, odnosno prag čujnosti. Dodatni test pokazuje prag čujnosti govora, obzirom da govor nije statički čist ton, već složeni dinamički signal. Rezultat audiometrije je audiogram na osnovu koga stručnjak vrši izbor odgovarajućeg slušnog aparata.O oštećenju sluha


Opšti pregled uha–pre ordeđivanja slušnog aparata potrebno je utvrditi zdravstveno stanje uva, i to pregledom spoljnjeg slušnog kanala i srednjeg uva. Uvo treba da bude potpuno zdravo, jer je spoljni slušni kanal zatvoren slušnim aparatom. Ukoliko postoji sklonost ka upalama slušnog kanala, hroničnim upalama srednjeg uva ili prekomernom stvaranju cerumena ( ušne masti) potrebno je lečenje i povremeno čišćenje slušnih kanala od strane stručnjaka, kao i pravilno i redovno održavanje slušnih aparata.

Savremeni slušni aparati imaju integrisanu tehnologiju koja pomaže kod tinitusa, tj. pomaže pacijentima koji čuju pištanje u ušima ili zujanje u glavi. Minijaturni slušni aparati u velikoj meri oslobađaju od ovih simptoma, a istovremeno su lagani i jednostavni za korišćenje.

Možda ste baš ove slušne aparate čekali?zonex opasnosti ostecenja sluha


Slušni aparat može u velikoj meri doprineti poboljšanju kvaliteta života. Treba naglasiti da slušni aparat ne zamenjuje slušni organ ili bilo koji njegov deo, ne leči i ne može vratiti prirodan sluh, već pojačava zvuk i povećava sposobnost razumevanja govora.

NISTE SAMI:


  • 50% osoba iznad 70 godina ima oštećen sluh
  • 3. na listi zdravstvenih izazova starenja je oštećenje sluha

Zonex nudi rešenje za svaki tip i stepen oštećenja sluha za korisnike svih uzrasta.
zonex ostecenje sluha slika

Probajte ovaj test brzo i lako da saznajte da li Vam je potrebna pomoć. Takođe možete nas kontaktirati i zakazati dolazak kod Vas.


Primajte obaveštenja o našim najnovijim proizvodima i akcijama.


Pišite na viber
063 292 000