Zujanje u ušima Tinnitus


Da li čujete zujanje ili šuštanje u ušima?

Da li čujete zujanje u glavi ili pistanje u usima? Rešenje postoji


Tinnitus je medicinski termin za pojavu kada osoba čuje zvuke u glavi ili u ušima onda kada u spoljašnjoj sredini ti zvuci ne postoje.

Najčešće, osobe koje pate od ovog problema opisuju ga kao „zujanje u ušima“, dok  ga drugi opisuju kao šištanje, šuštanje, zviždanje, urlanje ili cvrkut. Bitno je naglasiti da tinnitus, to jest zujanje u ušima nije bolest niti stanje. Naprotiv, to je simptom koji ukazuje na ozbiljniji problem poput infekcije uha, visokog krvnog pritiska, ili najčešće, na gubitak sluha.

Takođe, veoma je bitno biti upoznat sa činjenicom da svaka osoba ima individualni oblik problema i zbog toga ne postoji univerzalno rešenje za ovaj problem. Jedno od uspešnih rešenja je koriščenje minijaturnih instrumenata koji pomažu lakšem prevazilaženju ovog problema.


Šta uzrokuje tinitus?


Naučnici i lekari ne znaju sa sigurnošću šta je fizički uzrok tinitusa, ali postoji nekoliko poznatih okidača koji aktiviraju tinitus ili ga pogoršavaju. Tu spadaju:

  • Glasni zvuci i gubitak sluha - Izlaganje glasnim zvucima ili buci može uništiti cilije u kohlei koje nemaju moć obnavljanja, tako izazivajući trajni tinitus ili/i gubitak sluha.
  • Starenje - U procesu starenja, iste te cilije u kohlei postepeno gube svoju funkciju i propadaju što može dovesti do tinitusa ali i gubitka sluha.
  • Ototoksični lekovi - Pojedini lekovi  čija je upotreba pod strogom kontrolom lekara poput antibiotika, antiinflamatornih lekova, antidepresivnih lekova su štetni za strukture unutrašnjeg uha i nervnih vlakana koji povezuju kohleu sa korom velikog mozga.
  • Stanje i uslovi sluha - Stanja poput Menierove bolesti i osteoskleroze su poznate kao uzroci tinitusa.
Xino Tinnitus


Xino Tinnitus je dizajniran da Vam pruži olakšanje od zujanja u ušima tokom čitavog dana:
Xino Tinnitus pruža novo rešenje za rešavanje ovog veoma neprijatnog problema. Bavi se prirodom Vašeg ličnog zujanja u ušima.
Istaknuta tehnologija Multiflex Tinnitus, ugrađena u Xino Tinnitus omogućava Vama i stručnjaku koji Vam je na raspolaganju da prilagodi zvučni stimulus tako da bude protivteža delikatnim zvucima koje konstantno čujete. Precizno podešen aparat Vašem jedinstvenom tinnitusu konstruisan je da pruži celodnevno olakšanje.
Koristeći najnoviju tehnologiju, Xino Tinnitus kreira prilagodljiv i prijatan zvučni stimulus, koji Vama i stučnjaku koji podešava uređaj, omogućava delikatno podešavanje u cilju ublažavanja jedinstvenog i iritantanog zvuka koji čujete. Rezultat je personalizovana terapija zvukom stvorena da:

  • Maskira zujanje u ušima
  • Pomogne Vam da zaboravite na tinnitus dok ga koristite

Vi želite

Xino Tinnitus pruža

Oslobađanje od zvonjave u ušima

Gotovo nevidljiv uređaj koji ide u usni kanal stvoren je da pruži olakšanje tokom čitavog dana

Način da olakšanje od tinnitusa prilagodite svojim jedinstvenim potrebama

Multiflex Tinnitus upravo pruža sjajanu svestranost u podešavanju olakšavajućeg delikatnog zvučnog stimulusa

Brzo i jednostavno rukovanje

Samo jednim pritiskom na dugme, podešava se jačina i memorija

Kompatipilnost sa većinom terapija tinnitusa

Lako prilagođavanje sa mnogim terapijama zvukom, uključujući masking ili opuštajuće vežbe za tinnitus

Način da se bavite i efikasno izlazite na kraj sa prirodom tinnitusa

Izvanrednom SoundPoint alatkom možete da identifikujete i saopštite precizno svoje zvučne senzacije, kako bi se iskoristio pun kapacitet ovog aparataDa li postoji lek za tinitus?


Tenutno, lek za tinitus ne postoji. Ipak, prema americkoj tinitus asocijaciji, postoje preporučeni načini kako pronaći olakšanje od tinitusa, uključujući savetovanje sa terapeutom i zvučnom terapijom.

Starkey tinitus proizvodi su efektivni deo svake zvučne terapije jer koriste umirujuć i prilagodljiv zvučni stimulus koji umiruje dosadne zvuke vezane za tinitus i pomaže da sklonite misli sa njega.


Šta treba da uradite ako imate tinitus?


Pošto tačan uzrok tinitusa nije poznat, preporučuje se da posetite medicinskog stručnjaka kako bi se uradila klinička procena. Specijalizovani testovi se izvode kako bi se dijagnostifikovao tinitus i razgovarati o opcijama koje su moguće kako bi se pronašlo pravo rešenje za Vas.


Često postavljana pitanja


Šta je tinitus?

Tinitus je medicinski naziv za osećaj slušanja zvuka u ušima ili glavi kada nema spoljašnjeg zvuka. U većini slučajeva, zujanje u ušima je subjektivna buka, što znači da samo osoba koja ga doživljava može čuti.

Najčešće ljudi opisuju ovaj zvuk kao „zujanje u ušima“  iako ga pojedini opisuju kao šištanje, zvonjenje, zviždanje, buka, ili cvrkutanje. Tinitus može biti sporadičan ili konstantan, sa rasponom od blagog do teškog i veoma glasnog zvuka.

Šta uzrokuje tinitus?

Najčešći uzrok je izloženost jakoj buci – mada se sumnja da povrede glave, lošacirkulacija krvi, lekovi, ušni vosak i druga stanja mogu izazvati tinitus.

Koliko je tinitus uobičajen?

Prema američkoj tinitus asocijaciji čak 50 miliona amerikanaca pati od tinitusa u nekoj meri.

Da li postoji efikasan lek protiv tinitusa?

Trenutno nauci nije poznat lek za tinitus – ništa se nije pokazalo kao efiksno sredstvo u zaustavljanju zvuka.

Međutim postoje načini za upravljanje tinitusom i pružanje pomoći. Američka tinitus asocijacija preporučuje da svako ko ima tinitus treba da poseti svog lekara ili profesionalca za tinitus i slušanje.

Da li postoji veza između tinitusa i oštećenja sluha?

Sam tinitus ne uzrokuje oštećenje sluha, iz očiglednih razloga može ometati normalan sluh.

U mnogim slučajevima, tinitus i gubitak sluha se dijagnotikuju zajedno, јер оба могу настати услед оштећенја слушног пута, izazvanog bukom.

Da li slušna pomagala mogu pomoći kod tinitusa?

Amplifikacija slušnim aparatom može doneti olakšanje ljudima koji doživljavaju tinitus, tako što će pojačati određene zvuke koji će maskirati tinitus i skrenuti pažnju sa njega.

Šta treba da uradim ako imam tinitus?

Prvi korak u borbi sa tinitusom je zakazivanje sastanka sa profesionalcem za tinitus i sluh.

Takođe, možete uraditi kratak i brz besplatni test na našem sajtu, kako biste saznali više o svom tinitusu i mogućim opcijama pomoći oko kojih ćete razgovarati kada posetite našeg profesionalca.
Slušni aparat može u velikoj meri doprineti poboljšanju kvaliteta života. Treba naglasiti da slušni aparat ne zamenjuje slušni organ ili bilo koji njegov deo, ne leči i ne može vratiti prirodan sluh, već pojačava zvuk i povećava sposobnost razumevanja govora.

NISTE SAMI:


  • 50% osoba iznad 70 godina ima oštećen sluh
  • 3. na listi zdravstvenih izazova starenja je oštećenje sluha

Zonex nudi rešenje za svaki tip i stepen oštećenja sluha za korisnike svih uzrasta.
Probajte ovaj test brzo i lako da saznajte da li Vam je potrebna pomoć. Takođe možete nas kontaktirati i zakazati dolazak kod Vas.


Primajte obaveštenja o našim najnovijim proizvodima i akcijama.


Pišite na viber
063 292 000