Oštećenje i gubitak sluha kod dece


Slušni aparati za decu Starkey

Oštećenje i gubitak sluha kod dece


Deca otkrivaju mnogo toga kada su angažovana, sigurna u sebe i srećna. Svojoj deci ćete pomoći da otkrivaju svet ako im omogućite da bolje čuju.

Ako je Vasem detetu dijagnostikovano oštećenje sluha, ili ste primetili potencijalni problem, veoma je bitno da se odmah pristupi rešavanju specifičnih zahteva deteta. Čak i samo nekoliko meseci odlaganja rešavanja problema, mogu biti ključni u formiranju moždanih funkcija kod dece. Istraživanja pokazuju da rani tretman može dosta pomoci u području razvoja govora i jezika, poboljšanju uspeha u školi i opštih životnih mogućnosti.

Mogućnost da čuje od vitalnog je značaja za razvoj deteta. Sluh omogućava detetu da nauči da prepoznaje glasove, imitira zvukove i razvija govor. Sluh takođe pomaže detetu da registruje signale opasnosti, komunicira, razvije društvene veštine i orijentiše se. Sluh nije samo deo senzornog aparata; on igra važnu ulogu u formiranju dečije ličnosti i ponašanja.

 


Zato je važno da roditelji nastoje da budu otvoreni, pozitivni i dobro informisani, da bi pružili najbolje moguće uslove za svoje dete.


Savremene diagnostičke metode mogu identifikovati problem sa sluhom kod novorođenčeta.

Studije ukazuju da, osim u slučajevima teškog gubitka sluha, razvitak govora kod dece sa redukovanim sluhom može biti sličan onom kod dece sa normalnim sluhom, ako im se obezbede slušni aparati pre 6 meseci starosti.

Slušni aparati mogu pomoći deci sa oštečenjem sluha da razviju normalne govorne veštine i da učestvuju u školskim i društvenim aktivnostima ravnopravno sa svojim vršnjacima. Osobe koje imaju oštećenje sluha obično imaju teškoća u razlikovanju između govora i šuma.

Ovo je posebno izraženo kod dece, jer njihov fond reči još nije potpuno razvijen, pa im je teže da pogađanjem popune “praznine” u slušanju koje im promaknu. Zato deca mogu imati velike koristi od modernih slušnih aparata koji su konstruisani tako da redukuju nepoželjne šumove, uz naglašavanje važnih zvukova, kao što je govor.


Ako vaše dete ima oštećenje sluha na oba uha, važno je da mu se obezbede dva slušna aparata. Ovo binauralno nameštanje slušnih aparata olakšaće vašem detetu razumevanje govora u svim situacijama.


  • Razvoj govora: slušanje zvukova što je moguće jasnije i određenije je glavna karika u razvoju govora. Kada dete u svom iskustvu slušanja ima pun i bogat zvuk celog dana, mogućnost za bolje shvatanje i razumevanje složenog  jezika, kao i svoje okoline, je veća.
  • Razvoj socijalnih veština: očigledno je da je lakše steći prijatelje ako ste deo grupe i ako možete da čujete druge članove, tada se stiče samopouzdanje za učestvovanje u aktivnostima.
  • Različita životna doba imaju različite potrebe za slušanjem: primarni cilj beba i male dece je da čuju što vise zvukova iz okoline. Međutim, kada dete pođe u školu, problemi sa bukom i usmeravanje pažnje ka direktom obraćanju postaju mnogo bitniji. Sa Starkey slušnim aparatima, dobijate svojstva specijalno osmišljena da se prilagode različitim potrebama u različito životno doba deteta.
  • Saradnja sa stručnjakom: Vaš stručnjak je Vaš saveznik i pomoć na putu ka poboljšanju sluha Vašeg deteta. Oni mogu da Vas informišu o oštećenju sluha kao i testiranjima i proizvodima preporučenim za specifične potrebe svakog deteta.


sluh kod male dece

sluh kod dece

Slušni aparati za decu Starkey


Starkey slušni aparati su visokokvalitetni i prilagodljivi svakom uvu. Starkey stručni tim koristi najnovija naučna dostignuća koja su dokazana. Svaka inovacija koja se uvodi je pouzdana i potvrđena da doprinosi boljem slušanju kod naših pacijenata.

Za Vaše dete, to znači izuzetne osobine aparata: „pametna tehnologija“ koja je dizajnirana da identifikuje i proširi spektar bitnih zvukova poput govora kao bitne komponente koja omogućava detetu da napreduje u savladavanju govora i jezika.

  • Brz i snažan prenos zvuka: u Starkey aparatima koristi se BluWave operacioni sistem stvoren da maksimalno iskoristi zvukove iz zahtevne sredine u kojoj deca danas žive. Oni su zapravo poput malih kompjutera, osmišljeni za brzu obradu zvuka, bolju kontrolu buke i izvanrednim sposobnostima za prepoznavanje govora.
  • Razumevanje govora u buci: Voice IQ je naš „najpametniji“ reduktor buke i sistem za očuvanje jezika i govora. Mnogi slušni aparati jednostano pojačavaju sve zvukove iz okoline. Voice IQ omogucava utišavanje okolne buke i poboljšava razumevanje govora, tako da detetu slušanje i učestvovanje u razgovoru bude što prijatnije, jasnije i prirodnije, čak i u bučnim situacijama.
  • Upravljaci podesavanja: „T“ funkcija služi za kontrolu slušnog aparata pomoću mobilnog telefona. U skladu sa detetovim mogućnostima i uzrastom, deca mogu prilagođavati jačinu aparata i zvuka koji slušaju, kao i osatala podesavanja slušnog aparata, koristeci mobilni telefon

Zonex nudi rešenje za svaki tip i stepen oštećenja sluha za decu svih uzrasta.
majka grli dete ostecenog sluha

Probajte ovaj test brzo i lako da saznajte da li Vam je potrebna pomoć. Takođe možete nas kontaktirati i zakazati dolazak kod Vas.


Primajte obaveštenja o našim najnovijim proizvodima i akcijama.


Pišite na viber
063 292 000